چگونه کنسول بازی خود را تعمیر کنیم؟ کنسول بازی در دنیای دیجیتال دارای مشتاقان زیادی است که دستگاهی مهم برای گیمر ها محسوب می شود که بسیار پر مصرف و محبوب است.
شاید شما هم هیجان بازی با کنسول را تجربه کرده باشید، به همین خاطر افرادی که طرفدار این محصول و گیمر حرفه ای هستند این وسیله را یک دستگاه حیاتی می دانند از این رو با برند ها و طرح های ظاهری مختلفی وارد بازار می شوند و خدمات تفریحی و هیجان انگیز را به مشتریان خود عرضه می کند. این محصول در دهه های گذشته توسط شرکت های مختلف به بازار عرضه شده است اما اکنون جدیدترین آنها در شرکت سونی ساخته و عرضه می شود همچنین کمپانی های دیگری نیز همچون مایکروسافت.
چگونه کنسول بازی خود را تعمیر کنیم؟
کنسول بازی شما از هر مدلی یا از هر برندی که باشد امکان خرابی آن در مواردی مشابه زیر وجود دارد به همین جهت بهتر است مهارت های اولیه و تا حدودی تخصصی خود را افزایش دهید تا با برخورد به چنین مشکلاتی به راحتی توانایی رفع آن مشکل را داشته باشید.
اکنون با بررسی اینکه چرا یک کنسول بازی خراب می شود و عمده ترین علل اصلی آن را در ادامه گوشزد می کنیم: معمولا یک کنسول بازی بر اساس نوسانات برق، سرویس نشدن به موقع، گرما، داغ کردن بیش از حد دستگاه، خرابی پورت ها، خرابی کابل USB و HDMI، آسیب دیدن کلید های آنالوگ، اجرا نشدن بازی ها و خطای خواندن بازی، خارج شدن خود به خود دیسک و یا بیرون نیامدن آن، مشکل اتصالات شبکه کنسول، خاموش شدن خود به خود کنسول، روشن نشدن آن، خرابی برد اصلی، عدم کارکرد دسته، مشکل در بخش تغذیه، مشکل در برد اصلی، نداشتن حافظه، مشکل در هارد دستگاه، ایجاد سرو صدای فن و…
دلایل بالا از جمله رایج ترین خرابی ها در کنسول بازی می باشد. لازم به ذکر است که در هر ورژن از این کنسول ها امکان خرابی به طور یکسان نمی باشد و امکان خرابی در نسخه های قدیمی بیشتر است.
چگونه یک کنسول را تعمیر کنیم؟
اساسی ترین مواردی که برای آموزش تعمیر یک کنسول بازی مهم است چیست؟
برای پاسخ به سوالات بالا باید گفت قبل از اینکه دست به آچار شویم لازم است قبل از آن اطلاعاتی را کسب کنیم
مثلا یک کنسول بازی چه اجزای مهمی دارد، علت اصلی خرابی کنسول چیست و… که بعد از پاسخ به این سوالات و داشتن علم کافی درباره کنسول بازی بتوانیم آن را به راحتی تعمیر کنیم. اما اکنون به آنها می پردازیم:
برای تعمیر هر دستگاهی باید به طور مقدماتی و یا تخصصی از نحوه تعمیر اطلاعات داشته باشیم که کنسول نیز از این بحث دور نیست.
یک کنسول بازی دارای چراغ هایی می باشد که با روشن شدن هر کدام از آنها خبر از خرابی قسمتی از دستگاه را می دهد
به عنوان مثال روشن شدن چراغ چشمک زن قرمز دستگاه به کاربر ارور خرابی چیپ های دستگاه می باشد که برای حل این مشکل باید ریبال یا ریسولد و یا چیپ را تعویض کرد. هر کدام از این چراغ های چشمک زن نشان دهنده خرابی قسمتی از کنسول است.
تعمیر دسته بازی:
برای تعمیر دسته بازی ابتدا باید پیچ های دسته پلی استیشن را باز کرده و سپس با استفاده از تیغه ای لبه های دسته را باز کنید.
بعد از این کار باید کابل فلت و قسمت پشت برد دسته را جدا کنید، برای جدا کردن آنها دقت کنید.اکنون قسمت های جانبی دسته را جدا کنید اکنون همه چیز آماده است تا ذغال دسته، تاچ پد، آنالوگ دسته، سر آنالوگ را تعویض و یا ترمیم کنید.
تعمیر کنسول بازی
تعمیر یا تعویض هارد درایو کنسول:
برخلاف بقیه دستگاه ها که چسب زیادی برای چسباندن قطعات به برد استفاده می شود کنسول بازی تنها مانع آن پیچ های تعبیه شده می باشد و شما می توانید به راحتی با باز کردن چند پیچ هارد دیسک دستگاه را جدا کنید.
تعویض شاسی یا قاب کنسول:
اگر قاب یا شاسی مشکل پیدا کرده است با باز کردن پیچ قاب و جدا کردن آن از کنسول به راحتی می توان قطعات دیگر را جدا کرد بدون اینکه به کنسول ضربه ای وارد کنید و ضمانت آن را از بین ببرید قاب را تعویض کنید. لازم به ذکر است که کمپانی سونی برای تعویض قطعات با زدن برچسب اخطار کاربرانش را از تعویض یا تعمیر هر قطعه ای باز می دار و صرفا این کار را به دست متخصصین صحیح می داند.
نصب بازی های آنلاین و آفلاین:
و اما رسیدیم به نصب بازی، برای نصب بازی به صورت آنلاین یا آفلاین شما می توانید با انجام کارهای اولیه اقدام به نصب بازی کنید. ابتدا کنسول را به برق وصل کنید و سپس با زدن دکمه power آن را روشن کنید. به عنوان مثال در ps4 باید وارد تنظیمات اولیه شوید تا بتوانید شیوه نصب را تعیین کنید. ابتدا از بخش settings گزینه network settings را انتخاب نموده و سپس set up internet connection را انتخاب کنیم. در ادامه در کادر
ای پی را بر روی 108.61.128.158 قرار دهید و سکوندری دی ان اس را بر روی 0.0.0.0. قرار Primary DNS
دهید و ادامه بخش نصب را به پروکسی و انتقال دیتا که اطلاعات لازم را از سایت سونی می توانید دریافت کنید.
تعمیر یا تعویض برد کنسول بازی:
این بخش از کنسول اصلی ترین بخش یک دستگاه رایانه ای است در واقع یک کنسول بازی چیزی از یک رایانه کم ندارد به خصوص کنسول های جدید که بسیار پیشرفته تر از قبل عرضه می شوند.
برد برای تعمیر نیاز به تخصص بالایی دارد که در این مورد نمی توان اطلاعات دقیقی را بیان کرد چرا که برای این کار باید با یک تعمیر کار در ارتباط باشید که بتوانید کارهای لازم را برای تعمیر یا تعویض آن انجام دهید.
برای درخواست تعمیرات کنسول بازی خود اینجا کلیک کنید