مقالات آموزشی

اجزای سخت افزار موبایل

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

در این مطلب قصد داریم اجزای سخت افزار موبایل را به شما معرفی کنیم زمانی که  درمورد گوشی های هوشمند بحث می کنیم

 

اجزای سخت افزار موبایل

 

اجزای سخت افزار موبایل

آیا تا به حال در هنگام خرید گوشی به سخت افزار آن فکر کرده اید؟؟؟

یا شما هم مانند خیلی از افراد فقط جنبه ظاهری گوشی را در نظر گرفته اید وهیچ وقت به اجزای داخلی ان فکر نکرده اید؟؟

همه ی ما بارها و بارها شنیده ایم که بیشتر افراد در هنگام خرید گوشی اجزای ظاهری آن را در نظر میگیرند وفقط به مارک و طراحی و سبک گوشی و ابعاد آن و قدرت صفحه نمایش و دوربین و جنس آن فکر میکنند که تمامی اینها در ظاهر به کار رفته اند و بیشترین توجه خریداران را به خود جلب میکنند

شاید کمتر کسی پیدا شود که در مورد قطعات به کار رفته در گوشی و کاربرد آنها سوال کند.

این در صورتی است که وقتی یک گوشی را در دست میگیریم باید بدانیم که کاربرد آن چیست و چه قطعاتی داخل ان به کار رفته است و این قطعات چگونه به کار گرفته میشوند تا بتوانند به ما خروجی لازم را بدهند ،تمامی این سوالات مربوط به اجزای سخت افزار موبایل است که در زیر در مورد آن توضیح میدهیم این موارد تماما به بخش سخت افزار موبایل مربوط می شوند که ما در این طلب به بخشی از قسمت های سخت افزار موبایل میپردازیم

 

بررسی صفحه کلید:

 

سخت افزار موبایل

تقریبا همه ی ما با صفحه کلید گوشی های معمولی و پیشرفته از دکمه ای تا لمسی سرو کار داشته ایم و میدانیم که کار کرد یک گوشی به سلامت صفحه کلید ان بستگی دارد که در زیر به بررسی آن میپردازیم

 

تعریف صفحه کلید:

این روزها تنها وسیله ای است که با استفاده از آن برای وارد کردن اطلاعات خود در گوشی و سیستم با استفاده از ان میتوان با سخت افزار اتصال برقرار کرد

صفحه کلید ها از اتصال دهنده ها واتصال گیرنده های مجزا تشکیل میشوند که هنگام فشردن یک دکمه ، تشتک یا قالپاق ،اتصال کوتاه بین صفحه کلید و اتصال گیرنده به وجود می آید.

 

نحوه عملکرد صفحه کلید:

در زیر دکمه های صفحه کلید ، قطعه ای نرم پلاستیکی یا سیلیکونی که نام آن (قالپاق یا تشتک است) قرارگرفته است که بافشردن هریک از دکمه ها ،دایره های طلایی رنگ بزرگ که زیر این لایه سیلکونی قرار گرفته اند،نیز فشرده می شوند.و حاصل این اتصال روی صفحه نمایش گوشی نمایان می شود.

 

انواع صفحه کلید:

صفحه کلید ها انواع مختلفی دارند

صفحه کلید UIF دارای 3مدل است،که دو مدل از انواع آن منسوخ شده و درگر در بازار وجود ندارد.

از بین آنها تنها یک مدل روی برد اصلی وجود داردکه On Board  نام دارد ؛ مدل دیگر روی فلت یاOn Flat  ومدل دیگر روی برد دوم میباشد

 

چگونه صفحه کلید خراب را تعمیر کنیم؟؟

تعمیر صفحه کلید کار ساده ایست اما به شرط آنکه ابزار مورد نیاز ان را داشته باشید تا بتوانید به راحتی ان را انجام دهید

برای این کار کافیست که پوسته نازک پلاستیکی آن را که روی فلت قراردارد با ناخن به آرامی بکشید و دربیاورید ، زمانی که این پوسته از فلت جدا شد، به وسیله مسواک وتینر 20.000 به شست وشوی برد آن شروع کنید

این کار برای این انجام میشود که اگر زیر این فلت ها قلع مردگی یا لحیم سردی اتفاق افتاده باشد،بتوان گرد وغبار،خاک،رطوبت، وحتی اگررسوبی بوجودآمده باشد را پاک کرد

پس از پایان شست وشو دو طرف قطعه پلاستیکی را بادست صاف کنید و به وسیله چسب نواری به مقدار کوچک درجای خود بچسبانید تا محکم شود.

 

اجزای سخت افزار موبایل

 

توجه:

توجه داشته باشید که در تعمیر این قطعه هرگز ازچسب مایع استفاده نکنید،زیرا پس ازخشک شدن برجستگی ای به وجود می آید که امکان دارد برای گوشی شما مشکل به وجود بیاورد.

 

قلع مردگی یا لحیم سردی چیست؟

اگربه چیپ های مادربرد دقت کرده باشید زیر هر چیپ به ازای هرپایه ای که وجود دارد یک توپ قلع قرارگرفته است که کاربرد آن ها برقراری اتصال بین چیپ ومادربرد است.

به مرور زمان این قلع ها خاصیت رسانایی  خودرا ازدست می دهند و دیگر توانای برقراری اتصال بین چیپست و برد را ندارند.

که این عدم اتصال و رسانایی را قلع مردگی یالحیم سردی می گویند.

به بیان دیگر می توان گفت که اتصال بین پایه های آیسی و چیپ شل می شود و قله ها حالت پوکی به خود میگیرند که این مشکل باعث می شود تا دستگاه به درستی کارنکند.

برای اکثر مردم از گذشته ها تا به حال اتفاق افتاده است که تلویزیون و مانیتورها آپدیت نبودند و تلویزیون و مانیتور دچار قلع مردگی شده بود وتصویر بالا نمیومدکه با ضربه زدن به پشت دستگاه گاهی اوقات این مشکل رفع می شد.

بیشتر بخوانید:

اموزش تعمیرات موبایل  در مجتمع فنی تهران پایتخت 

 

کلیدهای جانبی:

همه ما می دانیم که صفحه کلیدها شامل چندین کلید جانبی نظیر:

دکمه پاور وخاموش وروشن،دکمه کم وزیاد کردن صدا،کلی سایلنت و… هستند.

 

کلیدهای جانبی را چطور تست کنیم ؟؟

برای اینکه کلیدهارا تست کنیم از وسیله ای به نام مولتی متر استفاده می کنیم.

برای تست،ابتدامولتی متر راروشن کنید،آن را روی تست بیز یا بوق بگذارید و دوتا پراب رابردارید و دوسرآن را به هرجای کلید می توانید وصل کنیدو فرقی نمی کند که کجا قراردهید

زیرا دراینجا چیزی به نام مثبت و منفی نداریم.زمانی که پراب وصل شد،شاسی کلید را به وسیله پنس یا انگشتتان فشاردهید

دراین حالت باید صدای بوق را بشنوید،اگربا فشار دادن صدای بیز یا بوق شنیده نشود،در واقع اعلام می کند که این کلید خراب است.

خیلی اوقات کلیدها به صورت افقی وعمودی وضربدری کار میکنند که تست آن ها نیز به صورت ضربدری می باشد.

 

میانبرد یا برد اصلی؟؟؟

برد اصلی قطعه ای است که کلید قسمت های اصلی گوشی به آن وصل می شود.جنس این بردها ازفیبراستخوانی است وازالیاف شیشه ای ساخته می شود.

 

چند لایه بودن بردهای موبایل؟

بردهای موبایل معمولا بین 3تا7 لایه هستند،دقت کنید کنید تمام گوشی های موبایل 3تا5 لایه دارند اما همه گوشی های آیفون ومحصولات اپل از 5الی7 لایه تشکیل شده است که درگوشی های جدید حتی تا8 لایه هم تبدیل شده است.

 

کاربرد لایه ها چیست؟؟

مسیرهایی بر روی لایه ها وجود دارد که به آنها متالیزه میگویند،به لاین های مسی ارتباط دهنده وتشکیل دهنده مدارکه بعضی ازآن ها روی برد وبعضی دیگردر عمق برد وجود دارند،متالیزه گفته می شود.

متالیزه هایی که روی برد قرار دارند با چشم قابل دیدن هستند همان خط های نازکی که روی برد وجوددارند.

برخی دیگر داخل برد قرارگرفته اند در واقع درسطرهای لایه به لایه برد تلفن هستند.

تمام بردهای موبایل مثل اندروید،آیفون،ساده وهوشمند،فرقی نمیکند با چه سیستم عاملی باشند،روی تمام این بردها نقاط ودایره های طلایی رنگ وجوددارد که هرکدام از این دایره ها رنگ خاص و کارایی خاصی نیز دارند.

اگر قصد یادگیری تعمیرات موبایل را داریدخواندن مطلب زیر را به شما پیش نهاد میکنیم

یادگیری تعمیرات موبایل

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

جهت اطلاع از سایر آموزش های فنی و حرفه ای از لینک های مربوطه اقدام نمایید.

✔️ – آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی
✔️ – آموزش تعمیرات برد الکترونیکی
✔️ – آموزش تعمیرات موبایل
✔️ – آموزش تعمیرات لپ تاپ

دیدگاهتان را بنویسید